![]() |
![]() |
![]()
Сообщение
#1
|
|
![]() Dobro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Members Регистрация: 19-03-2006 Listen to: IDM Репутация: ![]() ![]() ![]() |
1)
вот услышал сегодня по радиву, что для пенсионеров отменили бесплатный проезд в общественном транспорте *shock* (сегодня в метрячке можно будет наблюдать просто капец, массовые "протесты" и инфаркты) upd: о уже, немного другое говорят..сми, такие сми 2) Цитата В США экстренно закрыли полигон для испытаний биологического оружия http://korrespondent.net/world/1179436-v-s...eskogo-oruzhiya Resident Evil не за горами))) |
|
|
![]()
Сообщение
#2
|
|
![]() -=( ANGEL OF A FORUM )=- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Members Регистрация: 17-04-2009 Listen to: Meloman Репутация: ![]() ![]() ![]() |
Російська горілка "святкує" День народження
Цього дня Менделєєв захистив свою знамениту докторську дисертацію - "Про з'єднання спирту з водою". ![]() Подія, що стала причиною неформального встановлення Дня народження горілки, сталася 31 січня 1865 року. У цей день у Петербурзі Дмитро Іванович Менделєєв захистив свою знамениту докторську дисертацію - "Про з'єднання спирту з водою" - над якою працював у 1863-64 роках. Дисертація зберігається в музеї великого вченого - у Санкт-Петербурзькому державному університеті. Метою роботи було вивчення питомих ваг розчинів спирт + вода в залежності від концентрації цих розчинів і температури. Іншими словами, дослідження питомої ваги сумішей проводилися при різних температурах і концентраціях, починаючи від безводного спирту до розчину в 50 вагових% і далі до 0%. В 4 і 5 розділах дисертації, названих, відповідно, "Про найбільший стиск, що відбувається при взаємному розчиненні безводного спирту та води" і "Про зміну питомої ваги при з'єднання спирту з водою", йдеться про результати дослідження водно-спиртових розчинів, у тому числі з концентрацією 33,4 вагових% або 40 об'ємних%. Цілком очевидно, що ні про фізіологічний, ні про біохімічний вплив досліджуваних систем на живий організм не говориться ні слова. Проте, деякі джерела повідомляють, що біле хлібне вино привезли в Росію зі Скандинавії у 16 столітті, інші - що на 100 років раніше, з Генуї. Є відомості і про те, що на Русі міцні напої вживали вже в 11-12 століттях. |
|
|
![]() ![]() |
Экспорт RSS![]() Текстовая версия Сейчас: 21-07-2025 - 06:07 |
|
© 2005—2021 Extradj.com Электронная почта [email protected] |